Ecomondo 2021

24. ročník největšího ekologického veletrhu, Ecomondo, v současnosti pořádaný na evropském kontinentu se bude konat v italském Rimini v terminu 26. – 29. 10. 2021.

Veletrh Ecomondo je mezinárodní veletrh orientovaný na zelenou ekonomiku, nakládání s odpady a jejich opětovné využití. Veletrh spojuje čtyři makro sektory oběhového a ekologického hospodářství:

• odpady a zdroje (valorizace a služby pro integrované nakládá ní s odpady, technologie pro zpracování, recyklaci, manipulaci, logistiku odpadu atd);
  • cirkulární bio-ekonomika (přeměna zdrojů prostřednictvím inovativních technologii na bioprodukty);
  • sanace a hydrogeologická rizika (sanace kontaminovaných lokalit, rekvalifikace hydrogeologických rizik);
  • vodohospodářství (integrovaný vodní cyklus, odpadní kaly, bezpečnost vody, čističky odpadních vod, sběr deštné vody, procesy, systémy a technologie).

Veletrh nabídne nove trendy a vize a je místem setkání vody, asociací, podniku a státní správy a samosprávy. Naplánovány jsou bohaté programy ve spolupráci s oficiálními partnery veletrhu, kterými jsou Evropská komise, OECD, italské ministerstvo pro životní prostředí a další přední mezinárodni organizace

Více informací o veletrhu najdete na www.ecomondo.com.

Foto: pixabay