AKTUALITY

ČESKO-SLOVENSKÝ KONGRES

Významné výročí 100 let od vzniku Československé republiky nás inspirovalo k uspořádání společného kongresu českého Sdružení komunálních služeb a slovenského Združenia organizacií verejných prác. Tentokrát se naším působištěm ve dnech 10.-12.10.2018 stal Clarion Congress Hotel  Ostrava.

Poděkování patří firmám VEACOM, s.r.o. , Plošiny Rybáček, s.r.o. , XERTEC, a.s. , KIS plus, a.s. , PYTLIK, a.s., Komunální technika, s.r.o., KOBIT, s r.o., TRASO, s.r.o., MEVA, a.s., SERVIS-  CENTRUM CZ, s.r.o., I-TEC Czech, s r.o., HANES, s.r.o., ZEBRA GROUP, s.r.o., Kärcher, s.r.o., BIGUMA BOHEMIA, s.r.o., CROY s.r.o., CHARVÁT CTS a.s., GORDIC, s. r.o., Unikont , s.r.o., TopKarMoto, s.r.o.,  Scania SK, s.r.o., ROTHLEHNER pracovní plošiny, s.r.o.,  Blachere-Illumination CZ, s.r.o., AVIA Motors, s.r.o., MALCOM CZ, s.r.o., UniCredit Leasing CZ, a.s., EKO-KOM, a.s., AWP, s.r.o., JRK CZ, s.r.o.Asseco Solutions, a.s., INISOFT, s.r.o., MORAM CZ, s.r.o, ADACOM SR, s.r.o. s jejichž přispěním se naše setkání mohlo uskutečnit. Na kongresu jsme přivítali téměř 350 účastníků z České i Slovenské republiky. Společný program členů SKS a ZOVP v podvečer prvního dne zahájil workshop, tentokrát na volné téma: ,,Jak to děláte u Vás ? Jak to děláme u nás ?,, Diskuze např. k likvidaci odpadů a zimní údržbě  chodníků technickými službami byla podnětná pro obě strany. Čtvrteční hlavní jednací den se dopoledne odvíjel ve slavnostním duchu našeho výročí ,zdravic představitele hostujícího města Ostravy, partnerských sdružení z Polska, Madarska a SRVO a také ocenění sponzorů akce. Odpolední program věnujeme vždy vystavovatelům, kterých se tentokrát prezentovalo celkem 63 na vnitřní i venkovní výstavní  ploše. Vzhledem k tomu, že nám přálo počasí, tak stánky vystavovatelů s komunální technikou byly středem pozornosti až do podvečerních hodin.

Téměř ideálně jsme tím tedy navázali na společenský večer, který moderoval Štefan Skrúcaný. Zahájili jej prezidenti SKS a ZOVP a společně si s prezidenty polského a maďarského sdružení připili na další vzájemnou spolupráci. Večerní zábavu rozproudil ROCK and ROLL Band Marcela Widmena a poté pokračovala slovenská kapela CHASA  až do ranních hodin.

Společné Setkání jsme v pátek uzavřeli projížďkou historickým autobusem Škoda RTO a prohlídkou památkové rezervace Dolní části Vítkovic.

Ing. Matucha Josef

Asistent předsedy SKS