Tematická cesta SKS po TS Karlovarského kraje

Rada Sdružení komunálních služeb České republiky několik měsíců připravovala podzimní akci – exkurzi po technických službách (TS) Západočeského regionu, která se konala ve dnech 25. – 28. 10.2023.

Postupně byly představeny TS těchto šesti měst – Toužim, Mariánské Lázně, Loket, Sokolov, Kraslice, Cheb.

Navštívili jsme tři lázeňská města zapsaná v UNESCO (Karlovy Vary, Mariánské a Františkovy Lázně), tři historická města (Plzeň, Cheb, Loket), tři památky (hrady a zámky Bečov, Loket a Kynžvart) a také tři zajímavosti například oběd v největší restauraci u nás (Plzeňský Prazdroj), nebo ve skalních prostorách (Chodová Planá) a prohlídka podzemí Vřídla, Vřídelní kolonády v Karlových Varech, a ještě mnoho dalšího.

Ve městech či TS nás vítali političtí představitelé měst a kolegové ředitelé TS se spolupracovníky pro odpovědi v diskuzích.

Navštívili jsme areály TS, sběrné dvory (SDO), prohlédli i vystavené technické vybavení a v Chebu měli možnost vidět ukázku nejnovější svozové techniky s vyklápěčem, který šetří práci a je bezpečný k pracovníkům na stupačkách.

Každý z kolegů představil své TS z jiného pohledu. Například v Toužimi provoz malých TS, naopak SOTES velké prostory a nový SDO. Loket pak budováním TS od nuly a TDS Mariánské Lázně záchrana před prodejem společnosti. TS Kraslice představili připravenost na náročnou zimní údržbu ve vyšších nadmořských výškách a jiný pohled v CHETES Cheb, kde kolega Ing. Michal Polák barvitě a zábavně se zaujetím představil vypořádání se s předlužením společnosti a spolupráce s městem s provázáním činností pro občany.

Účastníci akce „Západ“, dle bezprostředních reakcí se vyjadřovali, při zpáteční cestě, že viděli a slyšeli mnoho důležitého a inspirativního z profesních oblastí svých kolegů, včetně zajímavého doplňkového programu a příjemného zážitku v relaxačním venkovním termálním bazénu s výhledem na večerní ozářenou lázeňskou část Karlových Varů.

Skvělé bylo i ubytování ve významném hotelu Thermal, který bude v budoucnu pravděpodobně zázemím pro Kongres Sdružení komunálních služeb České republiky.

Více foto naleznete v GALERII.

Za organizátory tematické cesty:

Daniel Javůrek, TDS Mariánské Lázně